Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gamba curry recept
Gamba curry recept

Gamba curry


Ingrediënten


Bereidingswijze


Pel de gamba's.
Maak met een scherp mesje een inkeping in de rug en verwijder het zwarte stukje darm.
Los in 3 deciliter heet water de santen op.
Rooster in een droge koekenpan de kokos en de rijstebloem lichtbruin en roer er van het vuur af 1 deciliter opgeloste santen door.
Verhit in een braadpan de olie.
Bak de ui, Spaanse peper en gember 5 minuten zachtjes.
Pers de knoflook erboven uit.
Voeg de kerriepoeder, piment, paprikapoeder en ketoembar toe.
Bak nog 2 minuten zachtjes.
Voeg het kokosmengsel en de rest van de opgeloste santen toe.
Laat het ongeveer 10 minuten zachtjes koken.
Doe de gamba's erbij en laat nog eens 8 minuten zachtjes koken.
Breng op smaak met zout, peper en citroensap.
Knip de koriander erboven fijn.
Lekker met witte rijst.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit gamba curry recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven