Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Forel met witlof en citroendressing recept
Forel met witlof en citroendressing recept

Forel met witlof en citroendressing


Ingrediënten


Bereidingswijze


Schil de grapefruits van boven naar beneden tot op het vruchtvlees (zodat ook het witte velletje weg is).
Snijd de partjes los boven een kom en vang het sap op.
Knijp daarna iedere citroenvrucht uit boven de kom.
Rooster de koriander in een droge pan.
Wrijf de zaadjes tot poeder.
Maak de witlof schoon en leg het in een ovenvaste schotel samen met 4 eetlepels citroensap. Strooi er wat korianderpoeder over.
Dek af met aluminiumfolie en bak 15 minuten in de oven op 180C.
Vermeng voor de dressing de stukjes citroen met het resterende citroensap, 3 eetlepels olijfolie, verse koriander en korianderpoeder.
Kook de asperges beetgaar.
Smelt de boter in een pan samen met de honing en karameliseer het witlof aan beide kanten.
Stoom de vis.
Leg de forel, de asperges, de citroenpartjes en het witlof op het bord.
Werk af met wat dressing.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit forel met witlof en citroendressing recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven