Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Cumi cumi padang (inktvis in een pittige zoet/zure saus) recept
Cumi cumi padang (inktvis in een pittige zoet/zure saus) recept

Cumi cumi padang (inktvis in een pittige zoet/zure saus)


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Maak de sjalotjes schoon en snipper deze fijn.
Maak de knoflook schoon en pers deze fijn.
Maak de lomboks schoon en snij deze in dunne ringetjes.
Kneus de serehstengel.
Schil de djahe en rasp deze fijn.
Pers de citroen uit.
Snij de inktvis in ringen, bestrooi ze met zout en citroensap en zet ze 2 uur in de koelkast.
Wrijf de sjalotten, knoflook, djahe, serehstengel, sambal en asem fijn in een vijzel tot een pasta.
Bak de kruidenpasta met de djeruk purut in de olie tot het gaat geuren.
Droog de inktvisringen en bak ze in de pasta mee.
Voeg water en oestersaus toe.
Stoof de inktvis niet te lang, roer wat suiker door de saus en proef of hij goed op smaak is.
De saus moet een licht zurige smaak hebben.
Strooi de lomboks ringetjes over het gerecht.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit cumi cumi padang (inktvis in een pittige zoet/zure saus) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven