Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Cumi Balado Dengan  (gestoofde inktvis in zeer pittige saus) recept
Cumi Balado Dengan  (gestoofde inktvis in zeer pittige saus) recept

Cumi Balado Dengan (gestoofde inktvis in zeer pittige saus)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Besprenkel de inktvis met limoen en zout en laat dit 15 minuten marineren.
Maak de paprika schoon en snij het in plakjes.
Schil de djahe en laos en rasp deze fijn.
Maak de sjalotjes schoon en snipper deze fijn.
Maak de knoflook schoon en pers deze fijn.
Maak de rawits schoon en snij deze in stukjes.
Pof de kemirienoten in een droge koekenpan.
Wrijf de ingrediŽnten voor de boemboe fijn in een vijzel tot een mooie kruidenpasta.
Verhit wat olie in de wok.
Fruit de kruidenpasta aan tot deze begint te geuren voeg dan de serehstengel (alleen het witte deel), daun salam, djahe en zout toe en laat het geheel even goed bakken.
Schep het geheel goed door tot een homogene massa.
Paprika en peteh toevoegen en roerbak tot alles geslonken is.
Voeg de inktvis toe en voeg een beetje water toe.
Schep het geheel goed door en laat het sudderen totdat het water bijna is verdampt.
Op het laatst de kemangi toevoegen en goed doorscheppen.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit cumi balado dengan (gestoofde inktvis in zeer pittige saus) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven