Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Bebotok udang (gestoomde garnalenpakketjes) recept
Bebotok udang (gestoomde garnalenpakketjes) recept

Bebotok udang (gestoomde garnalenpakketjes)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak de ui schoon en snipper deze fijn.
Maak de knoflook schoon en pers deze fijn.
Maak de lombok schoon en snij deze in dunne ringetjes.
Snij het hard gekookte ei in 4 stukken.
Snijd het witte deel van de serehstengel in ringen.
Pof de kemirienoten in een droge koekenpan en wrijf deze fijn in de vijzel.
Meng in een kom de ui, knoflook, kemirie, djinten, kunyit, trassi en de garnalen.
Voeg dan de eidooiers, het zout en de santen toe.
Schep het geheel goed door tot een homogene massa.
Leg een hoopje van dit mengsel op een stukje bananenblad.
Doe hier nog wat sereh, lombok, asem en een stukje ei op.
Vouw de bladeren dicht, zet ze vast met een cocktailprikker
Stoom de pakketjes gaar in 10 minuten.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit bebotok udang (gestoomde garnalenpakketjes) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven