Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Bandeng Santen (fijn gekruide makreel met kokos) recept
Bandeng Santen (fijn gekruide makreel met kokos) recept

Bandeng Santen (fijn gekruide makreel met kokos)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak de knoflook schoon en snijd deze heel fijn.
Maak de uien schoon en snipper deze fijn.
Maak de vis schoon en snijd het in moten.
Maak een papje van asem, 2 eetlepels water en zout en bestrijk hier
de vis mee.
Verhit olie in de wok, bak de vis en keer het regelmatig om.
Maak de uien, knoflook, sambal, laos, kunyit, djinten en gula djawa fijn in de vijzel tot er een homogene massa ontstaat.
Schep de vis uit de olie als het bruin gebakken is en laat het uitlekken. Fruit in de achtergebleven olie de kruiden massa samen met ketumbar en djinten.
Voeg hier water en de santen aan toe en roer tot de santen is opgelost. Leg de vismoten in deze saus en laat het enkele minuten stoven.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit bandeng santen (fijn gekruide makreel met kokos) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven