Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Bandeng Kemirie (pittig gekruide makreel) recept
Bandeng Kemirie (pittig gekruide makreel) recept

Bandeng Kemirie (pittig gekruide makreel)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak de knoflook schoon en pers deze fijn.
Maak de lomboks schoon en snidj deze fijn.
Snijd de vis in moten.
Wrijf deze in met zout en bak de vis in zeer hete olie.
Als de vis gaar is, haal het geheel dan uit de pan.
Pof de kemirienoten in een droge koekenpan en hak deze
zeer fijn.
Vermeng de keramisten met de kunyit, sereh, laos, zout en de trassi en bak ze in olie half gaar.
Doe de moten vis met santen en asem bij de kruiden in de pan en laat alles samen zachtjes koken tot de saus dik wordt.
Haal de vis eruit, leg ze op een schaal en giet er de saus overheen.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit bandeng kemirie (pittig gekruide makreel) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven