Asperges met gepocheerde zalm

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Bereidingswijze

  1. Hak de fijn.
    Snijd de in 4 stukken.
    Schil de en snijd 2 cm van de onderkant.
    Kook ze in ruim water met een beetje , ½ theelepel en de helft van de in 10-15 minuten gaar.
    Snipper intussen de gepelde en fruit deze in de rest van de .
    Blus af met de helft van de en laat het zover inkoken tot het vocht verdampt is.
    Giet de kook room erbij en breng de saus op smaak met en .
    Houd de saus even warm.
    Breng intussen de rest van de wijn en ¼ liter water aan de kook .
    Bestrooi de zalmmoten met en en laat ze op een lage stand in het vocht 8 minuten garen (pocheren).
    Haal de uit het kookvocht.
    Laat ze eventueel op een schone theedoek goed uitlekken.
    Verdeel ze over 4 borden.
    Serveer de erop.
    Roer de door de saus.
    Giet een beetje saus over de en geef de rest er apart bij.
    Garneer met een plakje en serveer er gekookte krieltjes bij.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillon
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in bouillon
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in bouillon
  • boter en bouillon kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en kookroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillon
  • boter en kookroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillon
  • zalm is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • zout en bouillon past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Asperges met gepocheerde zalm heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Erg goed en makkelijk recept ik heb de bouillon getrokken van de schillen en stukken met groentebouillon en daarin de vis gepocheerd.
C. Marijnissen 10 mei 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
198 kcal
9%792 kcal
Vetten
12 g.
18%48 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
0 g.
0%0 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Asperges met gepocheerde zalm