Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Tempeh Boemboe Bali (gefrituurde tempeh gestoofd in een pittige saus) recept
Tempeh Boemboe Bali (gefrituurde tempeh gestoofd in een pittige saus) recept

Tempeh Boemboe Bali (gefrituurde tempeh gestoofd in een pittige saus)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verhit voldoende olie om te frituren.
Snij de tempeh in plakken en frituur ze mooi bruin.
Laat de plakken goed uitlekken op keukenpapier.
Maak de sjalotjes schoon en snipper deze fijn.
Maak de lomboks schoon en snij deze in dunne ringetjes.
Maak de knoflook schoon en rasp deze fijn.
Kneus de serehstengels met de achterzijde van een mes.
Schil de djahe en rasp deze fijn.
Rooster de kemirienoten in een droge koekenpan.
Wrijf in een vijzel de ingrediŽnten voor de boemboe fijn tot een homogene kruidenpasta.
Verhit wat olie in een wok .
Bak de kruidenpasta licht aan tot deze begint te geuren.
Voeg de serehstengels toe en bak deze even goed mee.
Voeg de suiker, ketjap, zout en het water toe en breng het aan de kook.
Leg de tempeh in de saus en laat de saus zachtjes stoven tot het wat dikker is geworden en de smaak in de tempeh is getrokken.
Haal het geheel van het vuur en serveer direct.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit tempeh boemboe bali (gefrituurde tempeh gestoofd in een pittige saus) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven