Soufflé van bloemkool en gorgonzola

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Prepareer 4 ovenvaste kommen.
  2. Vet ze in met wat .
  3. Snijd de in kleine roosjes en was ze.
  4. Kook de roosjes vervolgens ongeveer 20 minuten, tot ze goed gaar zijn.
  5. Giet het water af en pureer de .
  6. Smelt de in een een pan, voeg de toe en maak een béchamelsaus.
  7. Als de saus mooi glad is, neem dan de pan van het vuur en voeg de al kloppend toe.
  8. Plaats de pan terug en roer voortdurend tot het mengsel weer kookt.
  9. Snijd de in kleine stukjes.
  10. Doe de bloemkoolpurée bij de béchamel en ook de .
  11. Doe er wat en bij.
  12. Verwarm nu de oven voor op 180 graden C.
  13. Scheid nu het eigeel en het eiwit van de 4 .
  14. Doe het eigeel bij het bloemkoolmengsel.
  15. Klop het eiwit zeer stevig tot het helemaal stijf is.
  16. Schep het vervolgens rustig door de massa en verdeel de massa over de 4 kommen.
  17. Zet ze ca 30 minuten in de oven.
  18. Als de top goudbruin is, haal de kommen dan uit de oven en strooi er wat fijngehakte over en u kunt ze presenteren.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter en melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
305 kcal
15%1220 kcal
Vetten
26 g.
38%104 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
3 g.
1%12 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Soufflé van bloemkool en gorgonzola