Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Risotto met schorseneren recept
Risotto met schorseneren recept

Risotto met schorseneren


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak de schorseneren schoon met de kaasschaaf, was ze en snijd ze in stukken. Doe ze in de koekende bouillon. Zet het apart als ze gaar zijn.
Fruit ui, bleekselderij en wortel op een laag vuur in 8 eetlepels olijfolie.

Doe in een wok of een diepe koekenpan olijfolie en doe daar de 400 gram rijst bij, laag vuur, zachtjes met houten lepel roeren tot de rijst glazig is. Blus af met glas witte wijn. Laat de alcohol verdampen, blijf roeren en giet hier met regelmatig een paar pollepels bouillon bij, blijf roeren, voeg de gefruite groente erbij. Na circa 10 minuten koken voeg je er de stukjes schorseneer bij en laat ze meegaren. Blijf zachtjes roeren. Haal de risotto van het vuur als de rijst beetgaar is. Voeg zout peper tijm en marjolein toe. Roer nog eenmaal door. Laat drie minuten rusten mt de deksel op de pan/wok. Serveer met geraspte parmezaan.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit risotto met schorseneren recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven