Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Stoofpotje uit Parijs recept
Stoofpotje uit Parijs recept

Stoofpotje uit Parijs


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak het vlees droog met keukenpapier. Snijd het vlees in blokjes (ca. 2 cm). Verhit een ( stoof)pan met dikke bodem. Laat de olie er even in rond walsen. Bak het vlees er snel (ca. 5 minuten) onder voortdurend omscheppen, aan alle kanten lichtbruin in.
Neem het vlees even uit de pan en strooi er wat zout en peper over. Houd het vlees warm. Laat de spekblokjes 3 minuten in de resterende olie fruiten. Schep ui en knoflook erdoor en laat alles 3 minuten zachtjes bakken.
Schep het vlees er door en voeg wijn, vleesfond en 1 deciliter kokend water toe. Schik tijmtakje en laurierblad tussen het vlees. Wacht tot alles aan de kook is gekomen. Temper de warmtebron en leg het deksel op de pan.
Laat alles zolang (ca. 2 uur) zachtjes stoven tot het vlees volkomen gaar is. Voeg 25 minuten voor het einde van de stooftijd de champignons of andere paddestoelen toe. Schep tijdens het stoven, de inhoud van de pan elk kwartier even om.
Verwijder vlak voor het opdienen laurierblad en tijmtakje. Schuif daarna het vlees naar een zijde van de pan. Strooi alles binder over het stoofvocht en breng alles, onder voortdurend roeren tot aan het kookpunt. Proef de saus en voeg zout en/of peper toe. Schuif daarna het vlees weer door de saus.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit stoofpotje uit parijs recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven