Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Konijnstoofschotel recept
Konijnstoofschotel recept

Konijnstoofschotel


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snijd het spek in stukjes.
Maak de sjalotten schoon en snijd deze in ringetjes.
Maak de knoflooktenen schoon en pers deze.
Pers 2 citroenen.
Snijd 1 citroen in plakjes.
Schil de aardappels en snijd deze in dobbelsteen grote stukken.
Verhit een scheut olijfolie in een braadpan en bak op matig vuur het spek met het konijn, sjalot en knoflook.
Blus af met wijn.
Voeg de bouillon, citroensap en takjes tijm toe en breng op smaak met zout, peper en worcestersaus.
Laat het gerecht, afgedekt op laag vuur circa 30 minuten stoven.
Voeg de aardappels en room toe.
Leg de citroenplakjes op het gerecht en laat nog circa 15 minuten stoven.
Halveer de olijven, was de druiven en haal ze van de tak.
Snijd de peterselie fijn.
Voeg, wanneer de aardappels gaar zijn, de olijven, druiven, kappertjes en peterselie toe en verwarm een paar minuten.
Verwijder de citroenplakjes.
Breng het gerecht eventueel nog extra op smaak met zout, peper en worcestersaus.

Allergenen Informatie

Voor dit konijnstoofschotel recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven