Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kare Domba (gestoofd lamsvlees) recept
Kare Domba (gestoofd lamsvlees) recept

Kare Domba (gestoofd lamsvlees)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snijd het vlees in blokjes.
Pel de uien en de knoflook en snijd ze zeer fijn.
Lomboks in ringentjes snijden en de pitjes erin laten (lekker pedis).
Maak de uien, de knoflook, de lomboks en de kermirienootjes fijn in een vijzel en meng de laos, de ketoembar en djinten en de koenjit erdoor.
Kneus de sereh en leg bovenaan de stengel een knoop in.
Verhit de olie in een wadjan en fruit de uienmassa en de sereh erin aan.
Bak de stukjes vlees rondom bruin in het kruidenmengsel.
Voeg de salam en djeroek poeroet en peper en zout naar smaak toe en zoveel kokend water dat het vlees half onder het vocht staat.
Laat het vlees in ongeveer 1 uur zachtjes gaar stoven.
Los de het blokje santen op in de saus.
Zo nodig af en toe een beetje water toevoegen.
Garneren met kleine bos ui in ringetjes.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit kare domba (gestoofd lamsvlees) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven