Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Ierse Runderstoof recept
Ierse Runderstoof recept

Ierse Runderstoof


Ingrediënten


4

Bereidingswijze


Verhit de ma´solie en schroei het vlees dicht in een paar minuten.
Strooi de bloem er over en roer goed.
Voeg de knoflook toe en de uien en fruit tot ze glazig zien.
Dan gaat de rest er in.
We brengen het aan de kook, zetten het vuur wat lager, doen het deksel er op en laten de inhoud 70 minuten sudderen.
Ondertussen met nog een 30 minuten te gaan, smelten we de boter in een andere pan met dikke bodem en doen daarin de aardappels, prei en wortels. En onder veel roeren laten we dat een 30 minuten fruiten.
Dan gaan de aardappels en wortels in de pan met het vlees en laten we de massa nog eens 4 (of langer) kwartier met open deksel door sudderen.
Verwijder dan de laurierblaadjes.
Laat de inhoud van de pan zonder deksel volledig afkoelen en zet dan met deksel gedurende minstens 1 etmaal in de koeling.
Verwarm weer voor het opdienen, laat even goed doorkoken en bestrooi met peterselie.

Opdienen op voorverwarmde diepe borden.
Als bijgerechten: zure uitjes, zure augurken, gefrituurde uitjes, sambal.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit ierse runderstoof recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Ierse Runderstoof heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies

  • Nog niet gemaakt maar wel voornemens het te gaan maken! Het lijkt me zo zalig. Ik kan zoiets gewoon niet weerstaan. Bedankt voort het recept en trust me...ik ga het zeer zeker maken! Ik ben er, zonder... Lees reactie
    Maria59 gaf dit recept op 11 juni 2016 5 uit 5 sterren
  • Nu voor de 2e keer gemaakt en wat was die weer heerlijk.
    Han Geertsen gaf dit recept op 7 december 2013 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven