Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gulai belung (stoofschotel van groente en makreel) recept
Gulai belung (stoofschotel van groente en makreel) recept

Gulai belung (stoofschotel van groente en makreel)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak de sjalotjes schoon en snipper deze fijn.
Maak de knoflook schoon en pers deze fijn.
Maak de lomboks schoon en snij deze in dunne ringetjes.
Maak de rawits schoon en snij deze fijn.
Maak de bosuitjes schoon een snij deze in dunne ringetjes.
Maak de tomaten schoon en snij deze in partjes.
Schil de laos en rasp deze fijn.
Kneus de serehstengel met de achterzijde van een mes.
Pluk de spinazie en kemangi blaadjes van de takjes.
Snij de komkommer in de lengte doormidden en verwijder de zaadjes.
Snij de komkommer in reepjes.
Snij de petehbonen doormidden.
Wrijf de ingrediŽnten voor de boemboe in een vijzel fijn tot een mooie kruidenpasta.
Maak de vis schoon en snij het in mootjes en bestrijk ze rondom met peper en wat zout.
Rooster de vis circa 3 minuten aan elke kant boven een vuurtje.
Meng in een pan alle ingrediŽnten, behalve de vis, met daun salam, daun kunyit, peper en dunne santen.
Breng het geheel aan de kook en voeg de dikke santen en zout naar smaak toe.
Voeg de groente toe en laat het geheel circa 15 minuten op een laag vuur sudderen.
Schep het geheel regelmatig goed om, om aanbranden te voorkomen.
Meng de stukjes vis door de stoofpot en laat ze even goed warm worden.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit gulai belung (stoofschotel van groente en makreel) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven