Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Elfsteden bliksem recept
Elfsteden bliksem recept

Elfsteden bliksem


Ingrediënten


Bereidingswijze


Breng in een pan 2 deciliter water aan de kook met de peertjes, suiker en kaneel en sluit de pan. Stoof het op een laag vuur in ca. 45 min. Voeg de aardappelen toe 20 min. voor einde kooktijd en kook ze met de peertjes gaar. Snijd het spek in plakken vam 3/4 cm dik en bak ze in de olie goudbruin en knapperig aan beide kanten. Neem ze uit de pan en houd ze warm. Giet de peertjes af en voeg dan de azijn, peper en het spekvet toe. Breng het geheel op smaak met peper en zout. Schep het gerecht op 4 borden en leg er het spek op. Serveer er mosterd bij om het spek te besmeren en roggebrood met boter.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit elfsteden bliksem recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven