Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Bruine bonenschotel met appel en spek recept
Bruine bonenschotel met appel en spek recept

Bruine bonenschotel met appel en spek


Ingrediënten


Bereidingswijze


Hutspot groenten en aardappelschijfjes (gekruide) in een pan leggen. Bruine bonen met vocht erover verdelen. Bouillonpoeder er over strooien en 2/5 deciliter water toevoegen. Rookworst erop leggen. Aan de kook brengen en 10 min. zachtjes laten koken. Rookworst uit de pan nemen en de appelpartjes door het bonenmengsel scheppen. Rookworst weer toevoegen en nog in ca. 5 min. zachtjes laten gaar koken. Intussen in droge koekepan het spek knapperig en bruin bakken. Afgieten boven steelpan en vocht aan de kook brengen en met 1 eetlepel allesbinder tot een saus gladde roeren. Boter erdoor roeren en op smaak brengen met peper en zout. Mengsel overdoen in een schaal. Saus erover schenken. Rookworst in plakken snijden en met het spek over de schaal verdelen.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit bruine bonenschotel met appel en spek recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven