Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Bigosh (Poolse zuurkool) recept
Bigosh (Poolse zuurkool) recept

Bigosh (Poolse zuurkool)


Ingrediënten


42

Bereidingswijze


Knijp de zuurkool uit.
Snijd de uien klein.
Snijd het vlees in blokjes.
Olie verhitten in een grote pan en daarin de kleingesneden uitjes goudgeel bakken.
Daarna de pan van het vuur nemen en de paprikapoeder in de pan strooien en goed doorroeren.
De pan weer terug op het vuur zetten, het vlees bij de uien doen en bestrooien met zout en peper.
Ook de komijn, peper en de laurierblaadjes erbij doen.
Als het vlees half gaar is (na ongeveer 45 minuten), zuurkool op het vleesmengsel leggen en daarop wat water schenken tot het precies onder water staat.
De 2 bouillonblokjes oplossen in een beetje water en daar ook de eetlepel tomatenpuree in oplossen. Ook dit in de pan schenken.
Als je van rijst houdt dan kun je de rijst overheen strooien en mee laten koken.
Als het vlees helemaal gaar is, na totaal ongeveer 1½ uur pruttelen, serveren.
Zuurkool is lekker met brood maar ook kan je gekookte aardappelen op een bord scheppen en daarop een schep van het zuurkoolmengsel en daar bovenop nog een schep crème fraiche.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit bigosh (poolse zuurkool) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven