

Bigosh (Poolse zuurkool)
Ingrediënten
- 500 gram varkenslapjes
- 1 kilo gesneden zuurkool
- 2 uien
- 4 eetlepels zonnebloemolie
- 1 volle eetlepel rode paprikapoeder
- 2 bouillonblokjes
- 1 theelepel peperkorrels
- 1 theelepel komijnzaadjes
- 1 theelepel peper
- 2 deciliter rijst
- 2 laurierblaadjes
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 kleine verpakking crème fraiche
- zout
Bereidingswijze
Snijd de uien klein.
Snijd het vlees in blokjes.
Olie verhitten in een grote pan en daarin de kleingesneden uitjes goudgeel bakken.
Daarna de pan van het vuur nemen en de paprikapoeder in de pan strooien en goed doorroeren.
De pan weer terug op het vuur zetten, het vlees bij de uien doen en bestrooien met zout en peper.
Ook de komijn, peper en de laurierblaadjes erbij doen.
Als het vlees half gaar is (na ongeveer 45 minuten), zuurkool op het vleesmengsel leggen en daarop wat water schenken tot het precies onder water staat.
De 2 bouillonblokjes oplossen in een beetje water en daar ook de eetlepel tomatenpuree in oplossen. Ook dit in de pan schenken.
Als je van rijst houdt dan kun je de rijst overheen strooien en mee laten koken.
Als het vlees helemaal gaar is, na totaal ongeveer 1½ uur pruttelen, serveren.
Zuurkool is lekker met brood maar ook kan je gekookte aardappelen op een bord scheppen en daarop een schep van het zuurkoolmengsel en daar bovenop nog een schep crème fraiche.
Meer Recepten
- Poolse jachtschotel6 porties
50 minuten
jantjebart - Zuurkool met konijn4 porties
30 minuten
baxske - Zuurkool met rijst4 porties
1 uur en 20 minuten
sandra44
Allergenen Informatie
Voor dit bigosh (poolse zuurkool) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.Mijn Recensie
Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.Zelf een recensie plaatsen
- Home
- Recepten
- Hoofdgerechten
- Stoofschotels
- Bigosh (poolse zuurkool)