Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Servische rijstschotel


Ingrediënten


Bereidingswijze


Bak de spekreepjes in een droge pan met antiaanbaklaag uit. Voeg de varkensreepjes toe en bak ze rondom lichtbruin. Voeg het gesnipperde uitje toe en bak tot de uien glazig zien. Voeg dan de tomaten, de rijst, bouillon, paprikapoeder en zout en peper toe. Breng het al roerende aan de kook. Draai dan de hittebron laag en laat het gerecht met de deksel op de pan ongeveer 20 minuten zachtjes koken. De rijst neemt het vocht op. Proef of er nog wat peper en zout bij moet. Bestrooi het gerecht met flink wat fijngeknipte peterselie en serveer het met een frisse groene salade.

Serveersuggesties

Je kunt eventueel champignons en/of paprika toevoegen. Bak deze met de uien mee. Om het gerecht iets pittiger te maken, kun je een snufje cayennepeper toevoegen (voorzichtig, het wordt snel te pittig).

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit servische rijstschotel recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven