Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Nasi Kebuli ( gebakken rijst met bouillon) recept
Nasi Kebuli ( gebakken rijst met bouillon) recept

Nasi Kebuli ( gebakken rijst met bouillon)


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Maak de knoflook schoon en rasp deze fijn.
Maak de sjalotjes schoon en snipper deze fijn.
Schil de djahe en rasp deze fijn.
Wijf de ingrediŽnten voor de boemboe fijn in een vijzel tot er een mooie kruidenpasta ontstaat.
Was de rijst en laat 1 uur in water weken.
Verwarm de olie en fruit de knoflook en de sjalotjes goudbruin.
Neem ze uit de wok en houd het apart.
Doe de rijst en gemberrasp bij de hete olie en bak de rijst tot alle olie is geabsorbeerd.
Voeg de kruidenpasta toe aan de rijst en schep het geheel goed door de rijst.
Voeg de bouillon toe en schep het geheel goed door.
Voeg zout toe.
Roer de rijst een keer door en kook hem onder af en toe roeren bijna gaar.
Voeg de helft van de gefruite sjalotjes bij de rijst en kook de rijst gaar.
Neem de deksel van de pan en stoom de rijst droog.
Haal de pan van het vuur en maak de rijstkorrels met een vork los.
Garneer de schaal met de resterende gefruite sjalotjes en knoflook.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit nasi kebuli ( gebakken rijst met bouillon) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven