

Indiase rijst met spinazie en yoghurtsaus
- India
- Rijstgerechten
- 4 personen
- 15 minuten
- 30 minuten
- askie
Ingrediënten
- 1 ui (fijngesnipperd)
- 1 vleestomaat (in blokjes gesneden)
- 4 eetlepels zonnebloemolie
- 1 theelepel gemalen komijn (djinten)
- 1 theelepel gemalen koriander (ketoembar)
- 1 theelepel gemalen geelwortel (koenjit)
- 300 gram spinazie
- 1 kippebouillonblokje
- 300 gram rijst
- VOOR DE SAUS:
- 1 rode spaanse peper (in fijne reepjes)
- 1 tomaat (alleen het vruchtvlees, in stukjes gesneden)
- komkommer (stukje van 5 centimeter, grof geraspt)
- 2 deciliter yoghurt
- 1 eetlepel citroensap
- 3 eetlepels zonnebloemolie
- 1 eetlepel koriander (vers fijngehakt)
- zout
- versgemalen peper
Bereidingswijze
Verhit de olie in een braadpan en fruit hierin de ui glazig.
Roer er dan de specerijen, de tomaat, de spinazie en het verkruimelde bouillonblokje door en de rijst.
Voeg 4 deciliter water toe (de rijst moet onder staan) en breng het aan de kook.
Laat het rijstgerecht in 25 minuten zachtjes gaar en droog koken.
Bereiding saus:
Meng de yoghurt met het citroensap, olie, koriander, peper, stukjes tomaat en geraspte komkommer. Breng de saus op smaak met peper en zout.
Serveer de rijst en de saus apart. Dit gerecht smaakt heerlijk bij lamsvlees.
Meer Recepten
- Kipcurry met paksoi en rijst4 porties
5 minuten
sjerrel - Nepalees diner voor twee2 porties
40 minuten
anskegeorge - Grote garnalen met Indiase rijst4 porties
15 minuten
jacob
Allergenen Informatie
Voor dit indiase rijst met spinazie en yoghurtsaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.Mijn Recensie
Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.Zelf een recensie plaatsen
- Home
- Recepten
- Hoofdgerechten
- Rijstgerechten
- Indiase rijst met spinazie en yoghurtsaus