Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Tortellini met spinazievulling recept
Tortellini met spinazievulling recept

Tortellini met spinazievulling


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snijd de ham in reepjes.
Snijd de ui fijn.

Maak het pastadeeg:
Stort de twee soorten bloem op het werkblad.
Maak in het midden een kuiltje en strooi het zout aan de buitenkant daarvan.
Klop 3 eieren met 8 eidooiers los en doe ze in het kuiltje.
Roer met de vingers van binnen uit tot een papje waarbij je steeds meer bloem meeneemt
Kneed daarna 6 minuten goed door tot een soepel, droog deeg. Leg 30 minuten in de koelkast.

Maak de vulling:
Blancheer de basilicum, peterselie, marjolein en de spinazie enkele seconden in kokend gezouten water en laat ze schrikken in ijswater.
Laat goed uitlekken.
Hak ze fijn en meng met 1 ei, 1 eiwit, 350 gram risotto, 75 gram Parmezaan en 65 milliliter room. Kruid met peper en zout.
Zet koel weg.

Maak de saus:
Doe de tomaten mét takjes (voor extra smaak), de ui, peper en knoflook in een pan en overgiet met een scheut olijfolie.
Laat 1 uur pruttelen, verwijder de takjes en duw de rest door de roerzeef.
Laat inkoken tot sausdikte en kruid met peper en zout.
Rol het pastadeeg uit.
Neem niet te grote stukken en rol ze met een deegrol dun uit. Sla ze dubbel en rol ze weer uit.
Herhaal dit vier keer voor elk stuk.
Rol het dan uit tot een lap van ongeveer 1 mm dik.
Werk zo al het deeg op.
Steek rondjes (12 cm diameter) uit het deeg.
Leg op elk rondje wat vulling met een Parisienneboor.
Bestrijk de randen met een losgeklopt ei en vouw ze dicht.
Pak dan zo’n halvemaantje in je hand en vouw de ronde kant om, naar je toe.
Vouw de zijkanten rond wijs- en middelvinger naar elkaar toe.
Bestrijk de uiteinden met losgeklopt ei en druk ze tegen elkaar aan.
Breng een pan met ruim water aan de kook en voeg er een flinke snuif zout aan toe.
Doe er de tortellini in en kook ze tot ze komen bovendrijven (ongeveer 3 minuten).
Meng met de saus en werk af met reepjes gedroogde ham en wat jonge spinazie.
Overgiet met een scheutje olie, rasp er wat Parmezaan over en serveer.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit tortellini met spinazievulling recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven