Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Wijting met aardappelpuree, oesters en peterseliesaus recept
Wijting met aardappelpuree, oesters en peterseliesaus recept

Wijting met aardappelpuree, oesters en peterseliesaus


Ingrediënten


Bereidingswijze


Schil de aardappels, kook deze gaar en maak er een mooie puree van.
Voeg de peper en zout toe en schep het geheel nogmaals goed door.
Houd de puree warm.
Maak de peterselie schoon en hak deze zeer fij.n
Verwijder de graatjes van de wijtingfilets.
Smelt 100 gram boter.
Klaren en op smaak brengen met citroensap, peterselie, peper en zout.
Roer de gesneden oesters met het vocht door de puree.

Leg de vis met de velzijde naar beneden in een anti-aanbak koekenpan met een scheutje olie en bak die lichtbruin.
Uit de pan nemen en vervolgens verder gaar laten worden in een op 200C voorverwarmde oven.
Warm de saus op.
Schep de aardappelpuree in het midden van voorverwarmde borden, leg de wijting hierop en giet de saus eromheen.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit wijting met aardappelpuree, oesters en peterseliesaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven