Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Varkensvlees-bonenschotel van oma


Ingrediënten


Bereidingswijze


Doe de bonen in een pan, zet ze in ruim koud water en laat ze 1 2 uur weken.
Maak de knoflook schoon en snij deze in plakjes.
Maak de tijm schoon en hak deze fijn.
Maak de tomaten schoon en leg de tomaten 10 seconden in kokend water, koel ze direct in ijswater, pel deze en snij deze in blokken.
Maak de uien schoon steek in 1 ui de kruidnagels en snipper de andere fijn.
Maak de prei schoon en snij het witte deel in dunne ringetjes.
Maak met een stukje keuken gare een kruidenbosje van tijm, laurierblad en peterselietakjes.
Zet het zwoerd in ruim kokend water op en kook het 5 minuten en spoel het daarna koud af en laat het uitlekken.
Snij het zwoerd in 3 cm brede reepjes, rol de reepjes op en bind ze met keukengaren vast.
Prik de worsten met een vork in om knappen te voorkomen.
Meng die met de tijm en wat zout en peper.
Maak her en der over de varkensfilet 12 inkepingen en stop daar een plakje knoflook in.
Giet de bonen af en bedek deze met 3 liter koud water.
Voeg het buikspek, de prei, de bestoken ui, het kruidenbosje en de botten van de varkensfilets toe en breng het geheel op zacht vuur aan de kook.
Laat het 2 uur zachtjes koken.
Smelt intussen 100 gram ganzenvet in een stoofpan waarin de filet past en schroei het vlees hierin aan.
Haal het vlees uit de pan en leg het weg.
Doe de gehakte uien in de pan en fruit ze aan tot ze goudbruin zijn.
Fruit daarna de rest van de gehakte knoflook al roerend mee.
Voeg de tomaten toe en bak deze mee.
Strooi er naar smaak zout en peper bij.
Doe het vlees terug in de pan en leg er een deksel op en laat het geheel vervolgens op laag vuur 1.5 uur stoven.
Haal het vlees uit de pan en doe het met het stoofvocht bij de bonen.
Leg er de worst bij en laat de pan nog 30 minuten op het vuur staan.
Verwarm de oven voor op 190C.
Haal het vlees uit de pan en snij het in dikke plakken.
Verwijder het garen van de zwoerdrolletjes en snij deze in reepjes
Gooi de ui met kruidnagels en het kruidenbosje en de botten weg.
Verdeel een laag bonen over de bodem van een ovenschaal en leg hier een laag gemengd vlees op.
Verdeel weer een laag bonen en vervolgens een laag gemengd vlees.
Ga zo door en laat de bovenste laag uit bonen bestaan.
Smelt de rest van het ganzenvet en sprenkel dit over het oppervlak.
Strooi er het paneermeel over en zet de schotel 90 minuten in de oven.
Schil de aardappels en kook deze gaar.
Dien gloeiend heet op met gekookt aardappels.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit varkensvlees-bonenschotel van oma recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven