Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Spaanse citroenkip recept
Spaanse citroenkip recept

Spaanse citroenkip


Ingrediënten


4

Bereidingswijze


Oven voorverwarmen tot 200 graden.
Mix olijfolie, citroensap, citroenrasp, knoflook, oregano, zout en peper in een kommetje. Doe de kipfilets in een ovenschaal en borstel de mix over de filets.
Doe aardappelen,paprika, ui en citroenschijfjes in een kom en meng dit met de rest van de kruidenmix. Goed mengen zodat alles goed bedekt is.
Doe dit mengsel bij de kip in de schaal en verdeel dit goed.
Bak dit in de oven 30 minuten haal uit de oven en borstel de kip nogmaals met de saus van het bakken.
Terug in de oven tot de kip mooi bruin is.
Om te weten of de kip gaar is even prikken met een thermometer de temperatuur moet boven de 70 graden zijn.

Serveersuggesties

Heerlijk met een groene salade van jonge sla.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit spaanse citroenkip recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven