Ovenschotel met zalm en asperges

Ingrediënten

+ -
print

Voor de aspergesaus:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Oven
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Eieren hard koken en in stukjes hakken/prakken.
    in kleine stukjes snijden.
    Bouillontablet verkruimelen.
    smelten en toevoegen en met kookvocht van de een klontvrije saus maken.
    Vervolgens de crème fraiche erdoor roeren en bouillontablet, ei en erdoor roeren tot een mooie saus.
    Voor de kleur wat er doorheen roeren.
    Kook de 5 minuten en giet af.
    Schil en kook de 10 minuten en giet af.
    Snijd de lente-ui in stukken van circa 5 cm.
    Snijd de in blokjes.
    Vet de ovenschaal in.
    Verwarm de oven voor op 195 graden Celsius.
    Verspreid de uitgelekte over de bodem van de schaal.
    Bestrooi met en .
    Hierover gaan de stukjes lente-ui en de blokjes zalm.
    Leg daarop de en bestrooi met .
    Giet hierover de saus.
    Probeer zoveel mogelijk te verdelen.
    Strooi daarover een dun laagje .
    Zet dit gedurende 20 minuten in de oven.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • hardgekookte eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • kaas, boter, roomboter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in kaas en boter
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kaas, boter, roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zalmfilet is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (3)

Ovenschotel met zalm en asperges heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 3 recensies
RESET

Even goed lezen de bereiding van de saus staat boven aan de bereiding. Je moet natuurlijk eerst de asperges koken voor je kookvocht van de asperges hebt. Ik kom nog steeds geen pakje saus tegen, d... Lees reactie
jaccor 28 mei 2015
Goedemorgen, Kan ik dit recept ook een dag van te voren maken, of is het dan niet lekker? Sowieso een goed recept! :)
Therese 28 mei 2015
Je hebt het over een saus uit pakje maar die zie ik niet terug in je recept cq. ingredienten? Lijkt me voor de rest een erg lekker recept!
Stokpopje 11 augustus 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
1106 kcal
55%4424 kcal
Vetten
159 g.
227%636 g.
Waarvan verzadigd
5 g.
28%20 g.
Waarvan onverzadigd
3 g.
10%12 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
1 g.
20%4 g.
Koolhydraten
87 g.
33%348 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
4 mg.
0%16 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Ovenschotel met zalm en asperges