Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Ovenschotel met bloemkool recept
Ovenschotel met bloemkool recept

Ovenschotel met bloemkool


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwijder de zaden en zaadlijsten uit de peper en snijd deze in kleine ringetjes.
Schil de aardappelen en kook ze gaar met wat zout.
Maak de bloemkool schoon, verdeel in roosjes, voeg wat zout toe en kook bijna gaar.
Giet de bloemkool af in een vergiet en laat uitlekken.
Zet ondertussen de grill aan en grill de rauwe ham.
Snijd (of breek) de gegrilde ham aan stukjes.
Snipper de ui heel fijn,
Kneed de ui door de tartaar en voeg zout/peper en een snufje chilipeper toe.
Draai balletjes en laat ze even bruinen in een pan met 2 theelepels olie.
Leg de gekookte bloemkoolroosjes onderin de ovenschaal.
Leg de balletjes met daartussen de gegrilde ham op de bloemkool.
Stamp de aardappelen of doe ze door een pureeknijper.
Verdeel nu de puree over de bloemkool, balletjes en ham.
Maak de kaassaus en voeg daaraan wat snippers rode peper, bieslook en peterselie aan toe.
Zet in de voorverwarmde oven voor 20 minuten.
Warm serveren.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit ovenschotel met bloemkool recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven