Kip pirozhki

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Keukenmachine
  • Bakplaat
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Ondooi alvast het .
  2. Maak het kippenvlees fijn met de keukenmachine.
  3. Verwarm 30 gram en fruit hierin de uien.
  4. Voeg de droog gekookte , de knoflook en de fijngemalen toe en warm alles onder regelmatig omscheppen goed door.
  5. Doe het mengel in een kom en roer de peterselie er door heen.
  6. Splits het en schep de dooier met een paar eetlepels water door het mengsel totdat het smeuig maar toch stevig is.
  7. Maak het pikant op smaak met peper en .
  8. Bestrijk de bakplaat met de rest van de .
  9. Klop het eiwit los met 1 eetlepel water en 2 druppels .
  10. Bestrijk de bakplaat met de rest van de .
  11. Bestrooi het aanrecht met een dun laagje .
  12. Verdeel het pikante mengsel over de bladerdeegplakjes en vouw ze dubbel.
  13. Druk de randjes met een vork op elkaar.
  14. Leg de deegpakketjes met een pannekoekmes op de bakplaat op enige afstand van elkaar en bestijk het deeg met het eiwit.
  15. Schuif de bakplaat in de voorverwarmde oven van 210 graden C.
  16. Laat ze mooi bruin worden en door en door warm worden in ongeveer 20 minuten.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bladerdeeg, sojasaus, bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • bladerdeeg en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bladerdeeg kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Kip pirozhki heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Heerlijk, Eelco, dank je wel, heb gesmuld! Deed me denken aan een pastei die ik in Roemenië at.
9 september 2011

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
854 kcal
42%3416 kcal
Vetten
46 g.
65%184 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
90 g.
34%360 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kip pirozhki