Hongaarse gehakt-bloemkoolschotel

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Koekenpan
  • Oven
  • Pureestamper
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Schil de , snijd ze in stukken en kook ze met water en gaar in ongeveer 20 minuten.
    Maak in de tussentijd de groente (, en ) schoon en snijd ze in stukjes, partjes.
    Kook de gaar in water met in ongeveer 10 minuten.
    Giet ze af en vang wat kookvocht op.
    Verhit in een koekenpan en bak het gehakt rul en gaar.
  2. Bak dan 5 minuten de uisnippers en de champignonplakjes mee.
    Roer er de (uitgelekte) door, 1 deciliter creme fraiche en en (naar smaak).
    Giet de af, voeg de toe en wat van het vocht en stamp het met een pureestamper fijn.
  3. Roer er de andere helft van de creme fraiche door en breng de puree op smaak met , en .
    Vet een ovenschaal in.
  4. Schep de helft van de puree er in.
  5. Verdeel het gehaktmengsel er over en dek het af met de rest van de puree.
    Strooi er de geschaafde over en de geraspte kaas.
    Verwarm de oven voor op 200 graden.
    Bak de ovenschotel in het midden van de oven in 30 minuten tot de kaas een bruin korstje heeft en de schotel door en door heet is.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter en goudse kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en goudse kaas
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in goudse kaas
  • amandelen is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter en goudse kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • goudse kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Hongaarse gehakt-bloemkoolschotel heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Ik heb geproeft vandaag en het was heel lekker!
Ruben 18 april 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
332 kcal
16%1328 kcal
Vetten
26 g.
38%104 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
2 g.
1%8 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Hongaarse gehakt-bloemkoolschotel