Bami goreng

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Wok
  • Pan
  • Wadjan

Bereidingswijze

  1. Let op:
  2. niet de gebruiksaanwijzing volgen op het pakje van de van Go Tan, dit recept is namelijk door mijzelf bedacht.
  3. Zet water op voor de mie en kook deze volgens de algemene bereidingswijze.
  4. Spoel deze daarna in een vergiet af met koud water en laat uitlekken.
  5. Snijd de varkenslapjes in dobbelsteentjes, verhit een scheutje olijolie in een wok of wadjan en schroei de dobbelsteentjes aan alle kanten snel dicht op hoog vuur.
  6. Temper vervolgens het vuur en voeg de vloeibare toe (beide zakjes) en voeg zoveel kokend water toe totdat het een sausje vormt.
  7. Voeg vervolgens een scheutje toe.
  8. Dit zorgt er voor dat het vlees lekker mals wordt.
  9. Laat dit vervolgens zachtjes, met de deksel op de pan, 45 minuten smoren.
  10. Houd het vlees wel in de gaten.
  11. Als de saus te droog wordt, voeg dan opnieuw een klein scheutje kokend water toe en roer het goed door.
  12. Snijd ondertussen de in smalle ringen, snipper de en snijd de in kleine stukjes.
  13. Als het vlees 45 minuten heeft gesmoord, voeg dan de groenten toe en roerbak het geheel drie minuten.
  14. Voeg daarna de uitgelekte toe en warm alles nog even goed door.
  15. Eet smakelijk!
25
25
25

Variaties op Bami goreng

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Bami goreng
VariatieAantalGang
Bami Goreng2Miegerechten
Nasi of bami goreng speciaal1Rijstgerechten
Bami Goreng Ajam Haïti (Mie met stevig gekruide kippenlever)1Miegerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in eiermie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in azijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in azijn en kruidenmix
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
230 kcal
11%690 kcal
Vetten
5 g.
8%15 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
7 g.
2%21 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Bami goreng