Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Ossenstaartsoep met oesterzwammen recept
Ossenstaartsoep met oesterzwammen recept

Ossenstaartsoep met oesterzwammen


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snijd de ossenstaart in stukken van 5 cm.
Snidj de ham en de groenten in vrij kleine dobbelsteentjes.
Snijd de oesterzwammen in fijne reepjes.
Breng de stukken ossenstaart onder koud water aan de kook.
Schuim af, neem de stukken vlees uit de bouillon en zeef de bouillon door een zeefdoek.
Rol de stukken ossenstaart door wat bloem en bak ze in de boter regelmatig bruin.
Voeg de ham en de groenten toe en smoor die mee tot ze goed bruin zijn.
Bak de oesterzwammen bruin in een andere pan in een klontje boter.
Meng de eierdooiers met de room en de curry.
Giet de bouillon erop, breng de soep aan de kook en laat haar in een goed gesloten pan uur zachtjes koken.
Zeef de soep door een zeefdoek, garneer haar met stukjes vlees van de staart, voeg de oesterzwammen toe en roer er voorzichtig het ei-room-curry mengsel onder.
Opnieuw opwarmen maar toch niet laten koken.
Versier met de fijngehakte bieslook en dien zo snel mogelijk op.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit ossenstaartsoep met oesterzwammen recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven