Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kerang Dan Ikan Assam Pedis (hele pittige vis soep) recept
Kerang Dan Ikan Assam Pedis (hele pittige vis soep) recept

Kerang Dan Ikan Assam Pedis (hele pittige vis soep)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak de sjalotten, knoflook, gemberwortel en laos schoon en snijd deze fijn.
Verwijder de koppen van de vissen en de garnalen.
Pel de garnalen.
Halveer de rawits en snijd de lomboks in grove stukken.
Snijd de vis en de inktvis in stukken.
Verhit in de wok het water en kook hierin de gember, de laos, de sereh, de vissenkoppen en de garnalenschillen voor 5- 10 minuten.
Zeef daarna de bouillon.
Verhit in een wok de olie en fruit hierin de sjalotten en de knoflook voor 2 minuten.
Voeg dan de bouillon, de lomboks, de asem, de palmsuiker, de ketjap en de trassi toe.
Dan de schelpdieren toevoegen en het geheel laten koken totdat deze geopend zijn.
Vervolgens de inktvis, de garnalen, het zout en de rawits toevoegen en dit nog 2 minuten laten stoven.
Dan de vis en het limoensap toevoegen en het geheel nog 10 minuten laten sudderen.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit kerang dan ikan assam pedis (hele pittige vis soep) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven