Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Herfstsalade


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de pompoen, verwijder de zaadlijst en snijd in de dunne parten. Leg de pompoen op een bakplaat voorzien van bakpapier en besprenkel met olijfolie. Kruid vervolgens de pompoen met peper,zout en komijn. Als de oven 200 graden is, grill je de pompoen een halfuur. Keer halvere de pompoen om. doe de pompoen vervolgens in een schaal en sluit met plastic folie af. Als de pompoen iets is afgekoeld, doe je hem in de koelkast. Ga vervolgens verder met de salade. Doe de al-gewassen sla in een grote schaal. Was de komkommer en de paprika. Verwijder de zaadlijst van de paprika en snijd deze in reepjes. Snijd de halve komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijst met een theelepel, snijd daarna in schijfjes. Snijd de onder en bovenkant van de sinaasappel eraf en vervolgens de rest van de schil (door eerste stap te volgen, staat de sinaasappel stabiel op de snijplank). snijd vervolgens partjes tussen de vliesjes uit. Snijd nu de halve rode ui in ringen. Voeg de tot nu toe gesneden ingrediŽnten toe aan de sla. Bak nu de pijnboompitten goudbruin. Terwijl de pitten afkoelen verkruimel je de geitenkaas boven de salade en daarna strooi je de pitten eroverheen. Bak vervolgens het stokbrood volgens de instructies in de nog voorverwarmde oven af. Haal de pompoen uit de koelkast. Door het plastic folie kun je nu gemakkelijk de schil eraf trekken. Breek de pompoen in blokjes en drapeer ze over de salade. Maak vervolgens de salade af met de dressing. Yogjurtdressing smaakt er goed bij. Als het stokbrood klaar is, laat je het afkoelen en serveer je het bij de salade.

Serveersuggesties

Voor de vleesliefhebbers voeg je extra serano- of parmaham toe aan de salade.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit herfstsalade recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven