Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kruidige rosbief met rode roodlof en groene olijvensalsa recept
Kruidige rosbief met rode roodlof en groene olijvensalsa recept

Kruidige rosbief met rode roodlof en groene olijvensalsa


Ingrediënten


Bereidingswijze


’s Middags voorbereiden

Rosbief:
Haal het vlees 20 minuten voor het bereiden uit de koelkast. Wrijf de rosbief in met mosterd, masseer het goed in het vlees anders bakt het los bij het aanbraden. Bestrooi rondom met de kaneelpoeder, een beetje zout en versgemalen zwarte peper en druk goed aan.

Aardappel-knoflookmousseline:
Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken. Pel de knoflook. Kook de aardappels met knoflook gaar in water met een beetje zeezout. Giet de aardappels af en bewaar het kookvocht. Stoom ze droog. Schep de aardappels in een passe-vite en draai ze tot puree. Breng de melk aan de kook. Voeg al roerende toe aan de gepureerde aardappel. Schenk er de olijfolie bij tot een smeuïge puree ontstaat en breng op smaak met een beetje peper. Gebruik eventueel wat kookvocht mocht de puree te dik zijn. Dek de mousseline af en zet in de koelkast.

Olijvensalsa:
Halveer de zwarte olijven en snijd de groene olijven in partjes. Snijd de cornichons in schuine plakjes en meng ze met de olijven, kappertjes en olijfolie.

Portsiroop:
Kook in een brede platte pan de rode port met de rietsuiker circa 6 minuten tot het licht stroperig is.

‘s Avonds afmaken

Rosbief
Verwarm de oven voor op 150 °C. Verhit de olie met de boter in een braadpan en laat de boter uit bruisen. Braad het vlees op hoog vuur rondom bruin. Kneus de zoethout met een pan en scheur de blaadjes laurier in kleine stukjes. Leg het vlees in een ovenschaal en voeg de laurier en het zoethout toe aan de pan met braadvocht. Bak kort mee en schenk over het vlees. Laat het vlees in de oven circa 45 minuten garen tot het rosé is. Laat de rosbief verpakt in aluminiumfolie minstens 5 minuten ‘rusten’ alvorens aan te snijden.

Groenten
Halveer de stronkjes roodlof over de lengte. Verhit een scheutje olijfolie in een pan. Bak de stronkjes op de gesneden kant tot ze lichtbruin zijn. Voeg de portsiroop toe en ‘karamelliseer’ de roodlof 1 minuut op middelhoog vuur.
Maak de aardappel-knoflookmousseline warm in een pannetje.

Opmaak bord
Leg een half stronkje roodlof in het midden van het bord.
Snijd de rosbief in plakken en verdeel plakjes over de roodlof. Leg een half stronkje roodlof op het vlees en leg er een quenelle aardappel-knoflookmousseline bij. Lepel de olijvensalsa erover.

TIP: voor perfect vlees kan je een thermometer gebruiken. Steek de thermometer in het vlees. Voor de rosbief moet de kerntemperatuur tussen de 48 °C – 52 °C zijn.


100% Pinot Noir dit is de perfecte wijn die bij dit gerecht past!

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit kruidige rosbief met rode roodlof en groene olijvensalsa recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Kruidige rosbief met rode roodlof en groene olijvensalsa heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 1 recensie

  • Beste mensen sorry voor de serveersuggesties!
    Kaatje26 gaf dit recept op 20 oktober 2013 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven