Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Kalkun Panggang Dengan Daging Sapi Dan Hati Ajam (kalkoen met gehakt en kippenlever)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Week de pruimen en abrikozen 1 uur in lauw water
Maak de champignons schoon en snij deze in dunne plakjes
Maak de lomboks schoon en snij deze in dunne ringetjes
Maak de gemberwortel schoon en rasp deze fijn
Maak de ui schoon en snipper deze heel fijn
Maak de bleekselderij schoon en snij deze in dunne maantjes
Maak de knoflook schoon en rasp deze fijn
Maak de sereh stengel schoon en rasp deze fijn
Maak de appel schoon en hak deze in kleine blokje
Maak de lever schoon en snij dit in hele fijne stukjes
Laat de kalkoen in een pan met water ± 1,5 uur zachtjes koken.
Neem de kalkoen uit het water en laat deze uitlekken en afkoelen
Als u dit doet met een ui, een stukje prei, wat overgebleven selderij enz., heeft u een goede basis voor een soep of saus.
Verhit de wok met een beetje olie en bak voor de vulling de lever en de ui gaar.
Neem de lever en ui uit de wok en laat dit uitlekken
Meng ze met de overige ingrediënten, (het gehakt, de ham, het ei, de beschuiten, de peper en het zout) voor de vulling
Meng het geheel tot er een mooie stevige homogene massa ontstaat
Leg de kalkoen op een vuurvaste schotel, vul hem en maak hem met satéprikkers dicht.
Leg de vulling die u over heeft tussen de poten en leg het spek op de borst.
Zet de schotel in de op 170°C voorverwarmde oven en braad de kalkoen in 2.5 uur gaar.
Kern temperatuur moet 70°C zijn

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit kalkun panggang dengan daging sapi dan hati ajam (kalkoen met gehakt en kippenlever) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven