Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Quiche a la lorraine recept
Quiche a la lorraine recept

Quiche a la lorraine


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak een deeg van de bloem, de boter, het water en het zout in een keukenmachine of met de hand, (als een kruimeldeeg). Laat het een uur rusten in de koelkast. Pel en snijd de uien aan reepjes. Bak deze in 20 minuten lichtbruin in de boter. De uien moeten gaar zijn en het vocht moet verdampd zijn. Breng op smaak met zout en peper. Meng de eieren met de room en breng deze ook op smaak met zout en peper. Alles is nu op smaak dus u hoeft zich daar over verder geen zorgen te maken. Rol het deeg uit op ongeveer 4 mm dikte en bekleed er de vorm mee. Twee lage vormen of een hoge. Bedek de vorm met katenspek en daarop wat ui en kaas en dan weer de overige katenspek. Opvullen met de roommassa en daarop de overige ui. Met het roommengsel opvullen en goed bestrooien met de kaas. In een oven van 220 graden C afbakken ten minste 25 minuten. De quiche kan zowel warm of op kamertemperatuur gegeten worden.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit quiche a la lorraine recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven