Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kip-courgettetaart recept
Kip-courgettetaart recept

Kip-courgettetaart


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snijd de courgette in dunne plakjes. Zorg dat ze allemaal ongeveer
dezelfde breedte hebben. Kruid de kip grondig, anders smaakt de kip nergens naar. Zorg dat de kip van te voren ontdooid is.
Haal de bladerdeeg uit de diepvries en spreid ze goed zodat ze makkelijk kunnen ontdooien.
Doe wat olie in de pan en laat deze lekker heet worden. Zodra het begint te spetteren, zet je het vuur lager en doe de kip in de pan. Laat dit langzamerhand gaar worden. Maar blijf niet te lang hangen hier want nu moet je met de courgette door werken.
Leg de bladerdeeg in de taartvorm zo dat alles bedekt is. Ga verder met de courgette. Pak een andere pan dan die met de kip. Maak die warm op dezelfde manier als bij de kip. Leg een stuk of 10 plakjes courgette in de pan, maar ook nu, zet het vuur lager. Strooi een kleine hoeveelheid dragon over alle courgette in de pan. Draai deze om als deze bruinig begint te worden. Doe dit bij de helft van de courgette.
Prik met een vork in de bladerdeeg zodat je heel veel luchtgaatjes krijgt.
Stop de courgette voor de helft in de taartvorm. Bedek de ondergrond zo, alsof je een dak bouwt. Dus laat ze elkaar maar overlappen.
Doe de kip in zijn geheel over de courgette. En bedek nog een keer de kip met een dakje van courgette.
Meng het hele pakje Valblance, de helft van het ei en de helft van de room met elkaar zodat je een papperige massa krijgt. Giet dit over de taart en verdeel dit heel erg goed.
Je kunt nu voor 2 opties kiezen.
Optie 1: Maak banen van de overgebleven bladerdeeg en verdeel die over de taart.
Optie 2: Bedek de hele taart met bladerdeeg. Stop de taart in de oven. En na ongeveer 1,5 uur is het klaar.

Serveersuggesties

Tip: Je kunt hier lekker een aardappelpuree bij maken. Een beetje nootmuskaat bij de puree maakt het nog lekkerder.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit kip-courgettetaart recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven