Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Hartige taart met zalm met broccoli recept
Hartige taart met zalm met broccoli recept

Hartige taart met zalm met broccoli


Ingrediënten


Bereidingswijze


Zeef de bloem in een kom en voeg toe het zout en de boter.
Roer tot een beslag is ontstaan dat op grote erwten lijkt.
Doe dan bij een langzaam roeren zoveel ijswater er bij, dat er een grote bal deeg ontstaat.
Kneed die heel even en verdeel de bal in tweeën.
Sla de twee stukken deeg plat tot schijven en leg die in een plastic zak 1 uur in de ijskast.
Oven voorverwarmen op 200 graden C.
Snijd de broccoli in kleine roosjes en kook ze 4 minuten beetgaar.
Meng 200 gram verse zalmfilets in blokjes met zout, vers gemalen peper en citroensap.
Verkruimel 6 sneetjes oud witbrood met korst in een kom.
Voeg het zalmmengsel toe.
Klop in een kom 4 eieren los met 200 milliliter crème fraiche en 250 milliliter koude melk en meng het broodkruim en 100 gram geraspte kaas erdoor.
De springvorm invetten met olie of boter.
Na 1 uur halen we het deeg uit de ijskast en rollen de plakken uit tot cirkels van ongeveer 24 cm.
Dan in de springvorm van 22 cm doen en zet de rand tegen de vorm op.
Het mengsel wordt verdeeld over de 2 springvormen.
Leg de broccoliroosjes over het geheel.
Smeer dan de zichtbare deegstukken van de taarten in met een los geklopt ei
Bak de taarten nu af in minimaal 30 minuten.
Laat buiten de oven snel volledig afkoelen.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit hartige taart met zalm met broccoli recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven