Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Basisrecept voor pie recept
Basisrecept voor pie recept

Basisrecept voor pie


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 30 graden C. Maak het broodmix en 2,25 deciliter lauwwarm water met de boter in een keukenmachine en kneed het tot een soepel deeg. Indien te droog, voeg dan nog wat water toe. Laat het deeg 15 min. rijzen in de oven op 30 graden C. Dan weer kneden en nogmaals 15 min. laten rijzen in de oven maar nu bedekt met plastic folie en dan nog 30 min. laten rijzen met een handdoek op het deeg en daarop een stuk plastic. Verwarm de oven voor op 225 graden C. en bij een circulatieoven op 200 graden C. Rol 2/3 van het deeg uit die 3 cm groter is dan de vorm en bestrooi de bodem van de ingevette springvorm met paneermeel. Schep er een van de vullingen (zie recepten) op en rol van de rest van het deeg een ronde lap zo groot als de vorm. Leg deze lap op het deeg en sla de onderste lap er overheen. Druk ze vast met water. Klop het ei los met 1 eetlepel water en bestrijk de bovenkant van de pie hiermee. Bak de pie in het midden van de oven naar gelang de vulling in ca. 25 - 50 min. gaar. (Zie recepten Pie)

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit basisrecept voor pie recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven