Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Witlof met gehaktballetjes recept
Witlof met gehaktballetjes recept

Witlof met gehaktballetjes


Ingrediënten


Bereidingswijze


De voetjes van de witlof afsnijden, in vieren snijden over de lengte en het bittere gedeelte (hart) eruit halen. Een grote klont hoeveboter laten smelten, maar zeker niet bruin laten worden. De witlof besprenkelen met een beetje citroen om verkleuring te minderen en een frisse smaak te geven. Laten aanstoven en een scheutje water bijvoegen om aanbakken te voorkomen. Kruiden met peper, zout en nootmuskaat naar smaak. Ondertussen het gehakt op smaak brengen met kruiden, peper en zout. Balletjes maken en bakken in boter. Als ze gebakken zijn, ze even aan de kant laten. Als de witlof bijna gaar is, de balletjes met het braadvocht bijvoegen en samen laten garen. Opdienen met gekookte aardappelen of puree. Je kan de witlof ook eerst een 30 tal minuten laten stomen in een steamer en dan verder stoven zoals hierboven. Dan besprenkel je wel met citroen maar kruiden doe je bij het stoven.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit witlof met gehaktballetjes recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven