Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Rode kool met gebakken appeltjes en speklapjes recept
Rode kool met gebakken appeltjes en speklapjes recept

Rode kool met gebakken appeltjes en speklapjes


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snijd de rode kool doormidden.
Verwijder de kern en snijd de kool fijn.
Kook de rode kool met een flinke scheut water, kruidnagel, jeneverbes, kaneel, laurier en azijn, met deksel op de pan in circa 30 minuten gaar.
Verwijder de specerijen uit de rode kool.
Roer de ma´zena aan met koud water.
Meng de ma´zena, suiker en jam door de rode kool en laat circa 5 minuten doorkoken.
Breng een pan met water en zout aan de kook.
Schil, was en snijd de aardappels in blokjes.
Kook de aardappels in circa 1 5 minuten gaar en stoom ze droog.
Wrijf de speklappen in met een beetje zout.
Verhit een pan en bak de speklappen op middelhoog vuur in circa 10 minuten om en om krokant.
Bestrijk de speklappen circa 5 minuten voor ze klaar zijn met mosterd en basterdsuiker.
Schil de appel en snijd ze in partjes.
Smelt de boter in een pan en bak de appeltjes zacht en lichtbruin.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit rode kool met gebakken appeltjes en speklapjes recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven