Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Oseng Oseng (van sperziebonen) recept
Oseng Oseng (van sperziebonen) recept

Oseng Oseng (van sperziebonen)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Onthaar de sperziebonen en breek deze in kleine stukjes.
Verwijder het zaad en de zaadlijsten van de pepers en snijd deze in ringetjes.
Maak de sjalotjes schoon en snijd deze fijn.
Pel de knoflook en pers deze uit.
Kook de levertjes in wat met zout gaar en snijd ze in stukjes.
Fruit de sjalotten en knoflook samen met de salaam, laos, suiker en zout.
Doe dan de ketjap en de stukjes kippenlever erbij met de boontjes en de lomboks.
Als de boontjes 3/4 gaar zijn de tomaten erbij voegen.
Om scheppen en het vuur onmiddellijk uitdoen.
Boontjes moeten knapperig blijven en de tomaten mogen niet slap worden!
Dit is een zuurzoet gerecht.
Naar behoeven kan er meer ui en/of knoflook toegevoegd worden.
Geen water of bouillon toevoegen. Dit is een vrij droog gerecht!

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit oseng oseng (van sperziebonen) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven