Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Gesmoorde knolselderij met prei, ham en kaas


Ingrediënten


Bereidingswijze


Boen de knol schoon onder stromend koud water en snijd hem in plakken met een dikte van ca. centimeter. Schil de plakken en snijd ze in reepjes met een lengte van ca. 5 centimeter. Spoel de reepjes enkele malen in ruim koud water. Laat ze daarna uitlekken en zoveel mogelijk opdrogen.
Maak de prei schoon schoon. Gebruik uitsluitend het witte en geelgroene deel. Snijd de prei overlangs door en vervolgens in smalle halve ringen. Spoel de prei enkele malen in ruim koud water.
Laat de prei daarna uitlekken en zoveel mogelijk opdrogen. verhit een (braad)pan en laat 40 gram boter smelten. Wacht tot het schuim begint weg te trekken. Schep eerst de hete prei door de hete boter. Voeg daarna de knolselderij toe en schep alles nog enkele malen om. Temper de warmtebron.
Schenk de wijn over het gerecht en strooi er wat zout en peper over. Leg het deksel op de pan en laat alles 17 minuten zachtjes smoren.
Schep de ham en de helft van de kaas door het gerecht en schenk de room er over. Laat alles door en door warm worden. Doe alles over in een ovenvaste schaal. Schep de rest van de kaas door het broodkruim en strooi het over het gerecht.
Leg er hier en daar een flintertje boter op. Plaats de schaal onder een reeds hete ovengrill. Laat er in 11 minuten een fraai goudbruin korstje op bakken.

Serveersuggesties

Presentatie: Dien het gerecht op in de ovenschaal. Geef er zelf afgebakken knapperig stokbrood bij.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit gesmoorde knolselderij met prei, ham en kaas recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven