Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Bosnische gevulde paprika recept
Bosnische gevulde paprika recept

Bosnische gevulde paprika


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Meng het gehakt, het ei, de rijst, 2 eetlepels paprikapoeder en 2 uitgeperste teentjes knoflook.
Vul hiermee de, door een klein gat uitgeholde, paprika's, nog steeds voorzichtig en houd ze heel!
Snijd van de tomaten 15 stukken uit de buitenkant. Snijd met een scherp mesje hier rondjes uit; iets groter dan de openingen van de paprika's.
Schuif deze rondjes dan heel voorzichtig in de opening van de paprika zodat die geheel afgesloten zit.
Wat er over is van de tomaat snijd je klein en gooi je in de pan.
Doe nu het water, de olie, de fijngesneden ui en knoflook, de tomatenpuree, en de rest van de kruiden in een grote, liefst gietijzeren pan
De pan hoeft niet hoog te zijn maar wel groot in diameter.
Breng alles aan de kook en laat lekker een half uurtje pruttelen.
Doe er dan de paprika's bij en laat het geheel nog eens 1½ uur zachtjes koken.
Haal dan even de paprika’s eruit en ook de takjes kruiden en laat het vocht even inkoken, tot je de smaak goed vindt.
Dit is voor iedereen verschillend.
Leg de paprika's in een schaal en overgiet ze met het vocht. De olie zal gaan scheiden, maar dat hoort erbij!
Serveer het met grof bruin stokbrood en een schaaltje crème fraîche. Geef er diepe borden bij. Je doet de paprika op het bord, doet er wat saus over en op de paprika een theelepeltje crème fraîche.
De bedoeling is dat je lekker met het stokbrood in de saus doopt.
Dit is echt bourgondisch eten, dus gezellig met vrienden en een lekker glaasje wijn erbij. Dit mag best een beetje zware rode wijn zijn. Eet smakelijk.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit bosnische gevulde paprika recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven