Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Bloemkool-ovenschotel recept
Bloemkool-ovenschotel recept

Bloemkool-ovenschotel


Ingrediënten


3

Bereidingswijze


Deze bloemkool-ovenschotel is ongelooflijk lekker, vol van smaak, en smaakt toch ‘aardappel-achtig’, maar zonder al de koolhydraten!
Bloemkool, spek, kaas en lente-uien vormen een prachtige combinatie!

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Stoom of kook de bloemkoolroosjes gaar.
Terwijl bloemkool stoomt, roer je de room samen met ¾ van alle kaassoorten en de slagroom door elkaar. Voeg de gesneden lente-uien, fijngesneden spek en knoflook toe. Zet even apart.
Voeg wat kookvocht van de bloemkool toe aan het kaasmengsel. Roer bloemkool en kaasmengsel samen. Proef en voeg naar smaak nog wat kruiden toe.

Doe alles in een ovenschaal en strooi de resterende kaas eroverheen.
Dek de schaal af met aluminiumfolie en bak gedurende 25 minuten; Verwijder folie en verder bakken tot de kaas goudbruin is en borrelt.

Serveersuggesties

Als je een fijnere structuur wilt, dan een paar keer stampen met de pureestamper. Gerookte kip in plaats van spek geeft ook een heerlijke smaak.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit bloemkool-ovenschotel recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven