Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Asperges in flensjes recept
Asperges in flensjes recept

Asperges in flensjes


Ingrediënten


Bereidingswijze


Schil de asperges en leg ze koel weg onder een vochtige doek. Breng het water aan de kook en voeg de schillen van de asperges toe en laat gedurende 15 minuten op een zacht vuur trekken. Giet het water door een zeef en kook hierin de asperges gaar in ongeveer 6 minuten. Schep de asperges uit het water en laat beiden tot op kamertemperatuur afkoelen. Maak ondertussen een glad deeg met de bloem, de eieren en de melk. Smelt een beetje boter en bak dunne flensjes van het deeg. Maak een roux van de resterende boter en de 2 eetlepels bloem en voeg er het kookvocht van de asperges aan toe. laat het geheel op een zacht vuur tot een gladde saus indikken. Breng op smaak met pezo en nootmuskaat. Leg op elk flensje een plak ham of zalm, daarop 3 asperges en leg de pakjes in een ovenschaal. Giet de saus erover en bestrooi met gemalen kaas. Zet de schotel in een oven van 180C. Dien goed heet op.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit asperges in flensjes recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven