Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Tandoorikip recept
Tandoorikip recept

Tandoorikip


Ingrediënten


Bereidingswijze


Haal het vel van de kip. Snijd de poten en/of de filet door en maak met een scherp mes 2-3 inkepingen in elk stuk vlees.
Wrijf ze in met zout en citroensap en laat dit een half uur intrekken.
Maak in de keukenmachine een glad mengsel van de gember, knoflook, groene chilipeper, korianderblaadjes en de yoghurt en klop er daarna de overige ingrediŽnten door.
Giet de marinade over de kip en strijk hem met een kwastje uit, vooral in de inkepingen.
Dek de schaal af met cellofaan en laat de kip 7 uur marineren of laat hem een nacht in de koelkast staan.
Verwarm de oven voor op 240 įC.
Bekleed een braadslee met aluminiumfolie en leg de stukken kip erin.
Plaats de braadslee midden in de oven en braad de kip 27.5 minuten.
Keer de stukken voorzichtig om, zodra ze bruin worden en bedruip ze met braadvocht en marinade.
Haal de braadslee uit de oven en til elk stuk kip met een tang op om het overtollige braadvocht eraf te laten lopen.

Allergenen Informatie

Voor dit tandoorikip recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven