Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Stoofpot kip en bier recept
Stoofpot kip en bier recept

Stoofpot kip en bier


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Maak de ui schoon en snipper deze fijn.
Maak de knoflook schoon en snijd deze in plakjes.
Pluk de koriander en hak fijn.
Wrijf de peperkorrels fijn.
Schil de aardappels en snijd in blokjes.
Verwarm een pan met olie op middelhoog vuur en braad de kipdelen rondom aan.
Haal uit de pan en houd ze apart.
Bak de knoflook en de ui glazig.
Voeg de gekneusde peperkorrels, paprika- en chilipoeder toe en roerbak kort mee.
Voeg de bouillon, het bier, de rode pepers en de kip toe en roer door.
Doe de deksel op de pan en laat de kip circa 1 uur en 30 minuten zachtjes trekken.
Voeg dan de linzen en de aardappels toe, roer door en kook dit in circa 25 minuten gaar.
Haal de kip uit de pan en verwijder vel en bot.
Leg de grove stukken vlees terug in de pan en laat dit circa 15 minuten op laag vuur zachtjes trekken.
Breng op smaak met zout en peper en verwijder voor het serveren de rode pepers uit de pan.
Garneer het gerecht met koriander.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit stoofpot kip en bier recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven