Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Sambal goreng Bali (zeer pittig kipgerecht) recept
Sambal goreng Bali (zeer pittig kipgerecht) recept

Sambal goreng Bali (zeer pittig kipgerecht)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak de uien schoon en snipper deze fijn.
Maak de knoflook schoon en hak deze fijn.
Snijd de kip in stukken en bestrooi ze met zout.
Braad alles in de olie tot het rauwe er af is.
De kip uit de pan halen en uit laten lekken.
Giet de overgebleven olie in een kommetje en in dezelfde pan komen dan de gesnipperde uien en de knoflook.
Braden tot de uien glazig zijn. Trassie, laos, laurier er bij doen.
Schep het geheel goed door
Daarna de sereh, tomatenpuree, ketjap en de sambal toevoegen.
Goed door scheppen en dan komt nog de suiker en de azijn (citroen) erbij.
Twee kopjes water erbij en langzaam laten sudderen tot de kip gaar is.
Op het laatst komt er dan nog een half blok santen bij.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit sambal goreng bali (zeer pittig kipgerecht) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven